Etsivulle Hygieeninen & Puhdas Koti

Hygieeninen & Puhdas Koti

Kokosimme yhteen tärkeimmät ja helpoimmat vinkit kodin yleisen hygienian ja puhtauden ylläpitoon. Sivulta löydät myös Tolu-tuotteiden pH-arvot helposti koostettuna, sekä vinkit, mikä tuote sopii parhaiten minkä tyyppiseen likaan. Tolulta löydät puhdistusaineet kodin kaikille pinnoille!

Mitä voin tehdä ylläpitääkseni tai parantaakseni kotini yleistä hygieniaa?

Hyvät siivoustottumukset ovat suoraan yhteydessä kodin hygieniaan. Paikat, joissa hyvä hygienia on tärkeintä, ovat muun muassa kädet, käsin kosketeltavat pinnat, pinnat joilla pidetään ruokaa, sekä pyykki. Paras tapa lisätä kodin hygienisyyttä on siivota sekä pyykätä useammin. Desinfioivia tuotteita ei tarvitse käyttää kodin yleiseen puhdistukseen, mikäli taloudessa ei sairasteta tai ole juuri sairastettu. Mitkään tuotteemme eivät ole desinfioivia.

Mitkä tuotteet sopivat kodin pintojen hygieeniseen puhdistukseen?

Kodeissa on kaksi tilaa, joiden pintojen hygieenisyys on erittäin tärkeää: keittiö ja kylpyhuone.

Tavalliset kodinpuhdistustuotteet toimivat hyvin yleisen hyvän hygieniatason ylläpitoon. Keittiön pinnoille sopii erityisen hyvin emäksinen Tolu Keittiö joka on tehokas rasvalikaan. Kylpyhuoneeseen suosittelemme hapanta Tolu Kylpyhuonetta joka poistaa tehokkaasti kalkki- sekä saippuajäämiä.

Hygieeniseen puhtauteen suosittelemamme tuotteet:

Keittiön pinnoille emäksiset tuotteet – Tolu Keittiö, Tolu Käyttövalmis, Tolu Tunturin kevät, Vim hankausaineet
Kylpyhuoneen pinnat – Tolu Kylpyhuone, Tolu ProNature Kylpyhuone, Vim hankausaineet

Wc-altaan puhdistukseen suosittelemme Bref wc-puhdistusaineita. Muista myös pestä wc-altaan sisäpintojen lisäksi istuimen ulommat pinnat.

Muista lisäksi puhdistaa roskakorit ja pöntöt, sekä puhdistusliinat ja sienet pesemällä ne huolellisesti kuumalla vedellä sekä pesuaineella. Puhdistusvälineet voit pestä myös pyykinpesukoneessa 60 asteessa. Tähän suosittelemme tehokkaita ja hajusteettomia Mini Riskin pyykinpesuaineita.

Lattioiden puhdistuksen tulisi myös kuulua yleisiin siivousrutiineihin. Yleisesti suositellaan ensin imuroimaan lattiat ja tämän jälkeen pesemään lattiat lämpimällä pesuliuoksella. Tähän tarkoitukseen sopii erinomaisesti Tolun Laminaatti-Parketti, Aito, Mänty, ja Koivu -yleispuhdistusaineet, sekä ihanan tuoksuiset Aloe Vera, Tunturin Kevät, ja Manteli -yleispuhdistusaineet. Muista aina noudattaa tuotteen annosteluohjetta. Lattioiden pesun jälkeen on syytä siirtyä kodin korkeammille pinnoille (pöydät, huonekalut, kaapit). Kodin yleisten pintojen puhdistukseen suosittelemme emäksisiä Tolu Käyttövalmista sekä Tolu Tunturin Kevät sprayta.

Yleispuhdistukseen suosittelemamme tuotteet:

Tolu Laminaatti-Parketti, Aito, Mänty, Koivu 1L -yleispuhdistusaineet, Aloe Vera, Tunturin Kevät, Manteli 750ml -yleispuhdistusaineet, Käyttövalmis, Helppo Puhdistaja, Tunturin kevät 500ml suihkeet

Mitkä ovat Tolu -tuotteiden pH-arvot, ja miksi pH-arvolla on merkitystä siivouksessa?

Tolu -tuoteperheestä löytyy tuotteet kodin kaikille pinnoille. Tämä on otettu huomioon tuotteen koostumuksessa käyttökohteen mukaan. Tolu -tuotteiden pH-skaala on laaja, happamasta Tolu Kylpyhuoneesta (pH 2,2), Tolu Keittiöön (pH 11,2). Emäksiset aineet (pH > 7) tehoavat hyvin mm. rasvalikaan sekä nokeen. Happamat aineet (pH < 7) toimivat erinoimaisesti mm. kalkki- ja saippuajäämiin. Alla olevasta kuvasta näet koko tuoteperheen pH-arvot.

Mitä tuotteita suosittelette hygieeniseen pyykinpesuun?

Hygieeniseen pyykinpesuun suosittelemme Mini Riskin hajusteettomia pyykinpesuaineitä, sekä Perlanan hoitavia pyykinpesunesteitä. Pyykinpesussa tärkeää on oikea annostelu, jotta pyykinpesuainetta ei jää vaatteisiin. Hygieeniseen pyykinpesuun suosittelemme käyttämään pitkää ohjelmaa 60 asteessa. Muista kuitenkin aina noudattaa tekstiilivalmistajan pesuohjetta. Pyykin nopea kuivattaminen edistää myös hygieenisyyttä, joten kuivausrummun käyttö on suositeltavaa silloin kun siihen on mahdollisuus. Pyykinpesun jälkeen jätä pyykkikoneen luukku auki, jotta pesukone pääsee kuivumaan kunnolla.
Mini Risk, Perlana, Tend

Miten tiskaan hygieenisesti käsin?

Käsitiskiin suosittelemme Mini Risk -käsitiskiainetta. Se on hajuusteeton ja sopii myös herkälle iholle.
Vältä tiskien liottamista yön yli / pitkiä aikoja, sillä seisovassa vedessä bakteerit pääsevät kasvamaan. 20 minuutin liotus lämpimässä vedessä riittää useimmiten irroittamaan vaikeimmin tarttuneet ruuantähteet.

Mistä saan informaatiota tämän hetkisistä epidemioista?

THL ja WHO ovat ne viranomaiset, joiden ohjeistusta tulisi aina noudattaa infektioiden ja tautien yleiseen ehkäisyyn liittyen. THL sivuilta löydät myös informaatiota tämän hetkisistä epidemioista.
https://thl.fi/fi/
https://www.who.int/

Vinkit

Joka kodissa näkyy elämisen jälki ja välillä tuntuu, että kodin puhtaana pitämiseen menee liiaksi aikaa. Siksi tänne on koottu vinkkejä helpottamaan arkielämää. Puhtaassa kodissa on mukava asua.