Etsivulle ⟩ Helpot vinkit ikkunanpesuun

Helpot vinkit ikkunanpesuun

Puhtaat ikkunat tekevät kodista raikkaan ja valoisan. Ikkunanpesuun kannattaa ryhtyä aina keväällä ja syksyllä, jotta puhtaista ikkunoista voi nauttia ympäri vuoden. Tyyni ja pilvinen päivä on hyvä päivä ikkunanpesuun, sillä suora auringonpaiste kuivattaa ikkunan liian nopeasti ja raitoja voi olla vaikea välttää.

Ikkuna-, lasi- ja peilipinnoille jää helposti puhdistusaineesta raitoja. Erityisesti näille pinnoille kehitetyt tuotteet eivät jätä näkyviä raitoja ja lisäksi pinnat saavat suojan, jonka ansiosta ne pysyvät puhtaina pidempään. Tolu Lasi & Ikkuna -suihke on tehokas ja helppokäyttöinen lasipintojen puhdistaja.

1. Ikkunanpesu keväällä ja syksyllä

Oikeat ikkunanpesuaineet ja ja puhtaat välineet tekevät ikkunanpesusta vaivatonta. Esimerkiksi Tolu Lasi & Ikkuna -suihke soveltuu hyvin laajojen pintojen nopeaan puhdistamiseen. Se tekee ikkunoista raidattoman puhtaita, ehkäisee uudelleenlikaantumista ja nopeuttaa kuivumista.

Näin onnistut: Pyyhi tai imuroi pölyt sälekaihtimista, ikkunanpuitteista ja -pielistä sekä ikkunalaudalta ja tuuletusikkunasta. Peitä ikkunan alapuolella oleva lattia liinalla. Suihkauta Tolu Lasi & Ikkuna -suihketta puhdistettavalle pinnalle. Levitä sienellä tai rätillä. Kuivaa lastalla tai pyyhkeellä. Jos pintaan jää rantuja, suihkauta niihin tuotetta vielä kertaalleen ja kuivata talouspaperilla.

 

2. Ikkunanpesu pakkasella

Ikkunanpesua pakkasella kannattaa välttää, sillä pesussa käytettävä vesi voi jäätyä. Ota sen sijaan tavaksi pestä ikkunat aina keväällä ja syksyllä, jotta vältyt likaisilta ikkunoilta paukkupakkasten keskellä.

 

3. Pinttyneen ikkunan puhdistus

Jos ikkuna on todella likainen, on pesuaineen hyvä antaa vaikuttaa ikkunan pinnalla pitempään. Pinttyneen ikkunan puhdistus onnistuu helposti, kun kääntää Tolu Lasi & Ikkuna -pullon suuttimen vaahtoasentoon. Vaahto ei valu pystysuoralla pinnalla samoin kuin spray, joten se  vaikuttaa tahralla pidempään.

 

4. Ikkunanpesu etikalla

Ikkunanpesu ekologisesti ilman pesuaineita on yllättävän helppoa – tarvitaan vain puhdasta vettä ja tilkka etikkaa. Hyvä sekoitussuhde on pari litraa pesuvettä ja kolme ruokalusikallista etikkaa. Etikka myös kirkastaa ikkunalasit. Muista vaihtaa pesuvesi aina tarvittaessa, sillä likaisella vedellä ei saa puhdasta jälkeä. Toinen helppo ja ekologinen vaihtoehto ikkunanpesuun on kestävän kehityksen kriteerit täyttävä  Tolu ProNature Lasi & Ikkuna puhdistusaine. Tuote sisältää 99,9% luonnollisia ainesosia, ja sillä on EU-Ecolabel ympäristömerkki. Pullo on valmistettu 100% kierrätetystä muovista.

 

5. Peilin pesu

Peilin puhdistuksen yhteydessä on tärkeää saada kirkas ja raidaton lopputulos. Suihkauta peiliin Tolu Lasi ja Ikkuna puhdistussprayta. Se tekee peilistä raidattoman puhtaan, ehkäisee uudelleenlikaantumista ja nopeuttaa kuivumista. Peileihin ja muihin pienempiin lasipintoihin riittää yksi suihkaus. Pyyhi peili talouspaperilla. Toista käsittely tarvittaessa.

Vinkit

Joka kodissa näkyy elämisen jälki ja välillä tuntuu, että kodin puhtaana pitämiseen menee liiaksi aikaa. Siksi tänne on koottu vinkkejä helpottamaan arkielämää. Puhtaassa kodissa on mukava asua.