Etsivulle ⟩ Kylpyhuoneen siivous – näin onnistut!

Kylpyhuoneen siivous – näin onnistut!

Kylpyhuone ja wc-tilat on hyvä puhdistaa vähintään kerran viikossa, jotta ne pysyvät puhtaina ja raikkaina. Kokosimme alle ohjeet kylpyhuoneen puhdistukseen.

 1. Kalkinpoisto suihkusta ja muualta kylpyhuoneesta
 2. Kaakelisaumojen puhdistus
 3. Kalkinpoisto suihkuseinästä
 4. Lattiakaivon puhdistus
 5. WC pöntön puhdistaminen
 6. Lavuaarin puhdistus

1. Kalkinpoisto suihkusta ja muualta kylpyhuoneesta

Kylpyhuoneen laattojen puhdistus vaatii kalkki- ja saippuatahrojen poistamista. Sitkeätkin tahrat saa kuitenkin helposti pois oikeilla aineilla. Hyvä kylpyhuoneen pesuaine on esimerkiksi Tolu Kylpyhuone, jossa on kalkki- ja saippuatahroja puhdistavia ainesosia. Suihkeen käyttö on helppoa ja nopeaa, sillä siinä on vaahtoa muodostava suutin. Vaahto pysyy pitempään pystysuorilla pinnoilla ja pureutuu tehokkaasti likaan. Älä kuitenkaan käytä tuotetta marmori- tai kalkkikivipinnoille.

 1. Kastele kaakelien saumat vedellä ennen puhdistusta.
 2. Suihkuta Tolu Kylpyhuone puhdistustuotetta puhdistettavalle pinnalle, anna vaikuttaa ja huuhtele pois.
 3. Kalkki- ja saippuatahrat ovat puhdistuneet!

2. Kaakelisaumojen puhdistus

Kylpyhuoneen saumojen puhdistus raikastaa pesutilan! Lika, saippuajäämät ja pöly irtoavat rasvaa poistavalla pesuaineella ja juuriharjalla. Vaaleita saumoja voi valkaista klooripitoisella pesuaineella. Muista kuitenkin, että se on terveydelle ja ympäristölle haitallinen aine. Älä käytä kloorin kanssa lämmintä tai kuumaa vettä, ettei kloori höyrystyessään mene hengitysteihin.

 1. Kastele kaakelien saumat vedellä ennen puhdistusta. Puhdistusaineet voivat haurastuttaa sauma-aineita.
 2. Levitä pesuainetta pinnoille. Kalkkisaostumat saa pois happamalla puhdistusaineella. Esimerkiksi Tolu Kylpyhuone (pH 2,2) on hyvä aine saumojen puhdistukseen.
 3. Harjaa saumat. Saumojen puhdistamiseen on olemassa oma saumaharja, mutta voit käyttää myös vanhaa hammasharjaa tai juuriharjaa.
 4. Jos saumat eivät puhdistu, kokeile lisäksi Tolu Mänty yleispuhdistusainetta. Joskus pinttyneet liat voivat vaatia myös emäksisen aineen käsittelyn, sillä emäksiset aineet tehoavat paremmin rasvalikaan (pH yli 8).
 5. Kaakelit ja saumat pysyvät puhtaana pidempään, kun kuivaat pinnat aina suihkun jälkeen.

3. Kalkinpoisto suihkuseinästä

Kalkkinen vesi tekee helposti läpinäkyvästä suihkuseinästä sakean ja tahmaisen. Kalkkitahrojen poistamiseen lasista sopii parhaiten Tolu Kylpyhuone -suihke. Saat sillä kiiltävän puhtaan suihkuseinän nopeasti ja vaivattomasti.

 1. Suihkuta Tolu Kylpyhuonetta puhdistettavalle suihkuseinälle tai -ovelle.
 2. Anna vaikuttaa.
 3. Pyyhi kostealla liinalla.
 4. Huuhtele ja kuivaa.

4. Lattiakaivon puhdistus

Lattiakaivon puhdistus on hyvä tehdä ajoittain kylpyhuoneen lattianpesun yhteydessä.

 1. Nosta ritilä pois. Poista irtonaiset roskat ja hiukset talouspaperilla. Käytä aina suojakäsineitä lattiakaivoa puhdistaessasi.
 2. Laske lattiakaivoon puhdasta vettä. Suihkuta sinne yleispuhdistusainetta, esimerkiksi Tolu ProNature Minttu & Kurkku yleispuhdistusainetta.
 3. Pese ritilä kummaltakin puolelta ja harjaa lattiakaivo puhtaaksi vanhalla astianpesuharjalla. Laske lattiakaivoon puhdasta vettä.

Voit myös asettaa lattiakaivoon erillisen irrotettavan suodattimen. Muista vain vaihtaa suodatin riittävän usein!

5. WC pöntön puhdistaminen

WC on hyvä puhdistaa vähintään kerran viikossa. WC:ssä olevat ongelmat, kuten likasaostumat ja kalkki- sekä ruostetahrat tarvitsevat aina erikoistuotteet. Ilman oikeanlaisia aineita tahroja ei saada kunnolla poistettua ja WC jää likaiseksi. WC saattaa jäädä myös epämiellyttävän hajuiseksi, sillä yleispuhdistusaineet eivät riitä poistamaan WC:n bakteereja, jotka aikaansaavat pahan hajun.

Esimerkiksi Bref -wc-puhdistustuotteet poistavat myös kalkkia ja ruostetta – ja säännöllisesti käytettynä ehkäisevät kalkki/ruostepitoisen veden aiheuttamien tummentumien ja raitojen muodostumista. Tuotteet eivät myöskään sisällä hankaavia ainesosia, eivätkä näin vahingoita WC-pöntön posliinin lasituspintaa.

 1. Levitä Bref -Total hygiene & shine Lemonette Power -puhdistusgeeliä WC:n reunan alle ja pöntön seinämiin.
 2. Anna vaikuttaa hetki.
 3. Harjaa ja huuhtele.
 4. Pyyhi vetonuppi, vesisäiliö, kansi ja istuinrengas molemminpuolin puhdistusaineliuokseen kastetulla siivousliinalla. Pyyhi myös jalkaosa.
 5. Aseta Bref Power Aktiv ProNature Mint & Eucalyptus WC-raikastin pöntön reunaan. Wc-raikastin ennaltaehkäisee uudelleen likaantumista ja antaa miellyttävän tuoksun koko kylpyhuoneeseen.

6. Lavuaarin puhdistus

Vessan lavuaariin kerääntyy erityisesti pinttynyttä likaa. Hana taas kerää helposti näkyviä roiskeita sekä näkymättömiä bakteereja. Saat lavuaarin säihkyvän puhtaaksi seuraavilla vinkeillä:

 1. Kastele allas sekä pesusieni tai harja. Pese lavuaari aina naarmuttamattomalla pesusienellä tai astianpesuharjalla.
 2. Lisää valmiiksi laimennettua puhdistusaineliuosta pinnoille, esimerkiksi Tolu Koivu yleispuhdistusainetta. Harjaa allas puhtaaksi. Muista pestä myös hanat, tulppa, hanojen juuret, ylivuoto- ja viemäriaukot. Huuhtele.
 3. Pyyhi kostealla siivousliinalla käsisuihku ja altaan ympäristö roiskekorkeudelta.
 4. Puhdista toisinaan myös viemäriputki, allas alapuolelta ja käsienpesualtaan hajulukko kostealla siivousliinalla.

Vinkit

Joka kodissa näkyy elämisen jälki ja välillä tuntuu, että kodin puhtaana pitämiseen menee liiaksi aikaa. Siksi tänne on koottu vinkkejä helpottamaan arkielämää. Puhtaassa kodissa on mukava asua.